Om mig

Jag köpte min första kamera 1963 av pengar jag fått i 10-årspresent. Den kostade 25:- och var en Agfa kompaktkamera inkl. filmrulle och fodral. Den finns kvar men jag använder den aldrig.  Mitt första fotografiska minne är från 3-års åldern då jag ofta bläddrade i mina föräldrars fotoalbum, jag var väldigt fascinerad av hur de sett ut och vad de haft för sig innan jag föddes. I 5-års åldern var mina favoritbilder en kvinnoläkarbok från 1945 som jag studerade i smyg.

Jag började fotografera på allvar 1987 efter en nybörjarkurs på ABF i svartvit fotografi. Till att börja med tog jag mest bilder på vänner och bekanta, övergick sen ganska snart till att fotografera natur företrädesvis träd och stenar. Därefter kom några år med nakna kroppar på män och kvinnor samt lite porträtt.
Det var efter en kurs i Köpenhamn 1991, med Tuija Lindström som lärare, på Fatamorgana Danmarks Fotografiske Billedkunskole. Vi fick i uppgift att ta självporträtt varav de flesta bilder skulle vara nakenporträtt. Tuija lärde oss att alla bilder är självporträtt. Jag håller fortfarande
med henne.

Sen några år tillbaka har jag delvis uppehållit mig vid bilder på skrot, som får en annan skepnad i mina ögon. Spår av något är alltid spännande...

Sen jag flyttade till Årby hösten 2013 har jag börjat ta bilder på beställning till Årbyanen (stadsdelstidning). Det har varit jätteroligt. 

Sen         

Dela den här sidan